Tània Nieto Rojas tenia vocació de mestra, però va acabar graduant-se en Psicologia a la UVic-UCC (2020). Va ser a través de les pràctiques extra curriculars dels estudis que va arribar a UManresa – FUB l’any 2018 i quan les va acabar es va incorporar al nou equip del Departament de Gestió de Persones com a tècnica. Va ser justament en aquest departament on va descobrir la seva vocació, de la qual diu que li agrada aprendre cada dia coses noves, conèixer i descobrir talent i contribuir al desenvolupament professional de totes les persones que treballen a la institució. 

  • Com arribes al departament de Gestió de Persones?

D’una manera una mica estranya. Jo tenia molt clar que volia estudiar Educació Infantil i per això vaig fer el Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnica en Educació Infantil a l’Escola Diocesana de Navàs. La intenció era acabar el cicle i incorporar-me als estudis de Grau justament aquí, a UManresa, però mentre estudiava em vaig adonar que, tot i que m’agradava el tracte amb els nens, no m’hi veia, fent de mestra. Vaig fer el pas als estudis de Grau en Psicologia amb la voluntat d’especialitzar-me en psicologia de l’educació i va ser llavors que es va convocar la plaça al departament de Persones d’UManresa, m’hi vaig presentar i un cop vaig acabar les pràctiques vaig tenir la sort de poder-m’hi quedar a treballar, de manera que he transitat de l’educació a la psicologia per acabar dedicant-me a la psicologia de les organitzacions i el desenvolupament de persones.

  • Quan descobreixes que t’agrada aquesta especialització?

Vaig fer unes pràctiques de psicologia amb adults mentre estudiava i ja veig veure que no m’acabava de fer el pes. Les assignatures del grau del que aleshores en deien “Recursos humans” m’agradaven i les pràctiques a la universitat em van servir per confirmar-ho: vaig veure la teoria aplicada al dia a dia d’un departament de gestió de persones. Quan m’incorporo laboralment a la institució, i d’acord amb la responsable del Departament, l’any 2019, inicio el Postgrau en Direcció i Desenvolupament de Persones. Tenia formació en psicologia, però em calia una formació específica en aquest àmbit, ja que durant la carrera només vaig fer dues assignatures dedicades a aquest tema. Des que sóc aquí, tant mentre feia les pràctiques com ara, he intentat absorbir com una esponja tots els coneixements necessaris per a la feina que faig. Em van cridar molt l’atenció les polítiques de gestió de persones que s’aplicaven a la universitat i vaig decidir continuar en aquest món, i si podia ser aquí, encara millor.

  • Què és el que més t’agrada de la gestió de persones?

El que més m’agrada és tot el que té a veure amb la selecció i el reclutament. Aquesta és una part de la feina que em permet conèixer talent de persones que tenen interès a incorporar-se a la institució. És una tasca de molta responsabilitat, perquè soc el primer filtre del procés. També m’agrada molt la feina que fem en l’àmbit de formació i desenvolupament de totes les persones que treballen a la universitat.

  • Quan t’incorpores a la universitat ho fas en un equip, el de Gestió de Persones, que és un dels més nous de la institució. Com ho has viscut?

Doncs com un al·licient i alhora com un repte. Estem treballant en l’aplicació del Pla Director de Gestió de Persones 2021-2023 que inclou una llarga llista d’objectius que van des de la digitalització dels processos fins a l’aportació de valor en diferents àmbits que tenen a veure amb la gestió de persones. És una institució en creixement, que ha passat de 118 persones quan jo vaig començar, a 140 en l’actualitat. Estic molt satisfeta de ser partícip d’aquest creixement. A la universitat hi ha un molt bon clima laboral. Em permet treballar amb i per a les persones, escoltant-les, fent propostes i rebent sempre hi ha un retorn positiu. La feina, per a mi, té un sentit.

  • Té atractiu, la universitat, per a les persones que busquen feina?

Una de les qüestions que preguntem a les persones quan fem processos de selecció és per què volen incorporar-se a la universitat i sovint ens diuen que perquè som una institució referent, en creixement, que aposta per la qualitat docent i que innova.

  • Quines són les teves perspectives de futur a la institució?

El que m’agradaria és augmentar els meus coneixements i continuar formant-me per ajudar el departament a treure el màxim rendiment de la feina que fem. És un departament que ens hem d’anar adaptant a les noves tendències del sector, avançar en la digitalització per alleugerir processos i poder dedicar més temps al desenvolupament del talent i a l’acompanyament dels professionals. És una institució on hi treballen moltes tipologies diferents de professionals i a més d’àmbits diversos. Hem de continuar sent una institució atractiva perquè les persones que hi treballen vulguin seguir creixent a la institució, fidelitzar el talent.

  • Què t’agrada fer en el temps lliure?

Durant molts anys vaig competir en la gimnàstica artística d’alt rendiment. Vaig ser Campiona de Catalunya i d’Espanya i vaig competir amb la selecció catalana. Quan ho vaig deixar per dedicar-me als estudis, vaig continuar fent d’entrenadora. Ho trobo a faltar, però no m’hi puc dedicar. Per això, ara, el que faig, és practicar esports de muntanya, viatjar, anar a la costa a veure el mar i la música. El meu darrer repte personal és aprendre a tocar la guitarra acústica. Ho estic intentant.